Απεργία ΓΣΕΕ 6 Νοέμβρη

05-11-2013

Αύριο Τετάρτη 6 Νοέμβρη η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους και τους ανέργους ενάντια, στις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τη χώρα και οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες μέσα από τις δικές τους αγωνίες για το παρόν και το μέλλον, έχουν επίγνωση του ρόλου τους και είναι αλληλέγγυοι στα προβλήματα των άλλων εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Η ΟΤΟΕ ως κλαδική οργάνωση στο χώρο των τραπεζών, μαζί με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες, διεκδικεί μία νέα λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, που θα στηρίζει την πραγματική οικονομία, δημιουργώντας προϋποθέσεις μείωσης της ανεργίας και θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό είναι το δικό μας νόημα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη μαζί με όλους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 11.00

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

 

……………………………………………….................…………

 

Περιφερειακή Συνέλευση ΣΕΤΑΠ στα Ιωάννινα 

Μετά την πετυχημένη περιφερειακή συνέλευση της Λαμίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23/10 με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/11 και ώρα 10.30 η δεύτερη περιφερειακή συνέλευση στα Ιωάννινα.
 

Ακολουθεί η επόμενη προγραμματισμένη περιφερειακή συνέλευση στη Θεσσαλονίκη στις 16/11.

……………………................................……………………

 

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ

Αποχωρούν 3.300 υπάλληλοι τραπεζών
 

Την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δούν ως το το τέλος του χρόνου ή το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2014 περίπου 3.300 τραπεζοϋπάλληλοι μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου.
 

Ηδη η Eurobank έλαβε το «πράσινο φως» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο υπαλλήλων από τον όμιλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα της Eurobank μοιάζει με αυτό της Πειραιώς, καθώς υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τα 45 εκατ. ευρώ.
 

Μετά την Eurobank σειρά παίρνει η Εθνική, καθώς η διοίκηση έχει υποβάλει νέα αναπροσαρμοσμένη πρόταση προς το ΤΧΣ και την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού (DGCom), αναμένοντας την έγκρισή τους για να προχωρήσει στην ανακοίνωση των τελικών όρων που θα αφορά τουλάχιστον 1.800 άτομα.
 

Να σημειωθεί πως η DGCom και η τρόικα είχαν θέσει προσκόμματα στην αρχική πρόταση της Εθνικής, με έμφαση τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων της τράπεζας. Η πρόταση των δανειστών ήταν ξεκάθαρη, να τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης το Ταμείο Αυτασφάλειας και να υπάρξει μερική αποζημίωση του προσωπικού του ομίλου σε ποσοστό 25% ή 40% ή 60% ανάλογα και με ηλικιακά κριτήρια. Η Εθνική θα καταβάλει πρόσθετα 40 εκατ. στο Ταμείο, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσο μπορεί να αποπληρωθεί το δάνειο των 75 εκατ. που έχει δώσει στο Ταμείο Αυτασφάλισης.
 

Εθελούσια έξοδο περίπου 800 εργαζομένων εξετάζει και η διοίκηση της Alpha Bank στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που επιχειρείται στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να αφορά 450 άτομα της Alpha Bank και άλλα 350 από την Εμπορική Τράπεζα. Σημειωτέον πως ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην Alpha Bank είναι 52 έτη και 41 στην Εμπορική.

(www.imerisia.gr,04-11-2013)

 

 

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.