Ομιλία του Θάνου Πεχλιβανίδη στη Γ.Σ. ΣΕΤΑΠ 2017


Συνάδελφοι καλημέρα

Είμαι ο Θάνος ο Πεχλιβανίδης, Διοικητικός Σύμβουλος του ΣΕΤΑΠ και υπηρετώ στο Κατάστημα Σερρών.

Πολλά τα θέματα που μας απασχολούν όλους, δύσκολες οι εποχές αλλά πιστέψτε με ο Σύλλογος είναι εδώ, είναι δίπλα σας, είναι ανανεωμένος και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα λύσει.

Ένα από τα θέματα αυτά είναι και αυτό της μετάταξης στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Αποτελεί μάλιστα ένα από τα δύο τρία ζητήματα που επιμένουν και προτάσσουν οι συνάδελφοι στις τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και στις συναντήσεις που έχουμε μαζί τους.

Ειδικά η παράταξη της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με την οποία έχω την τιμή να είμαι εκλεγμένος στο ΔΣ, στηρίζει το συγκεκριμένο αίτημα, παρά τις αντιδράσεις των γνωστών-αγνώστων, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους παραπέμπουν συνεχώς το θέμα στις καλένδες.

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή, να θυμίσω τα εξής:

Από το 2013 ακόμη κάναμε τις πρώτες επαφές και αντιληφθήκαμε πως το αίτημά μας δεν θα ικανοποιούνταν ποτέ αυτοδικαίως αλλά θα έπρεπε να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Το 2014 κάναμε συνάντηση με τον Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καταθέσαμε σχέδιο σχετικής τροπολογίας. Το θέμα μας δεν ευοδώθηκε τότε λόγω του γενικότερου κλίματος συρρίκνωσης του Δημοσίου Τομέα, που επικρατούσε.

Επανήλθαμε με την αλλαγή της Κυβέρνησης το 2015 και λάβαμε μέρος ως ΔΑΚΕ (αφού τότε προεδρείο αρνήθηκε να παραστεί) σε συνάντηση, που είχε διοργανώσει ο νέος Υπουργός τον κ. Κατρούγκαλος με θέμα τους απολυμένους του Δημοσίου.
Κατά τη συνάντηση αυτή μάλιστα, προσθέσαμε, στο αρχικό αίτημα της μετάταξης στο Δημόσιο και την πρόσληψή μας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα ειδικού σκοπού, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση ότι θα ιδρύσει.

Θέσαμε επίσης το θέμα σε συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Δ. Τσουκαλά.

Τον 3/2015 καταθέσαμε εκ νέου υπόμνημα με το σχέδιο τροπολογίας μέσω του opengov, στη διαβούλευση του νομοσχεδίου που αφορούσε διορισμό επιτυχόντων ΑΣΕΠ.

Αίφνης, και ενώ ο Σύλλογος βρισκόταν σε περιοδεία στην Πελοπόννησο, μάθαμε από την ιστοσελίδα του Συλλόγου ότι συναντήθηκε με τον υπουργό η τότε Γενική Γραμματέας, και πως ο υπουργός ήταν εντελώς αρνητικός και παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες.

Μετά τις εκλογές του Συλλόγου το 2016 και την αλλαγή του Προεδρείου, επαναφέραμε το θέμα στις βασικές διεκδικήσεις του ΣΕΤΑΠ.

Στην κατεύθυνση αυτή η παράταξή μας πρότεινε 3 τρόπους ανάλογα με το τί μπορεί να είναι, πλέον, συμβατό με τις επιβαλλόμενες μνημονιακές απαγορεύσεις και δεσμεύσεις. Πρώτος τρόπος αποτελεί η ευθεία αποκατάσταση των προαναφερόμενων με ειδική προκήρυξη, που θα δίνει τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο, όπως έγινε μέσω της ειδικής προκήρυξης για την πρόσληψη των επιλαχόντων του διαγωνισμού του 1998. Δεύτερος τρόπος,  αποτελεί η νομοθετική διάταξη, που θα δίνει το δικαίωμα εγγραφής στους πίνακες διοριστέων του δημοσίου και τρίτος τρόπος η κατάλληλη μοριοδότηση.

Έτσι, τον περασμένο Οκτώβριο, συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουπλή και του θέσαμε αναλυτικά το όλο ζήτημα. Ο Υπουργός άκουσε το αίτημα με θετικό πνεύμα και απάντησε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στην Κυβέρνηση. Αυτό στο οποίο εστίασε, όμως, ήταν ότι το ζήτημα είναι πολιτικό, γιατί μία τέτοια τακτοποίηση θα αποκλείσει αυτομάτως κάποιες χιλιάδες ανέργους από τη δυνατότητα διορισμού τους στο δημόσιο.

Θα ετοιμάσουμε λοιπόν άμεσα, σε συνεργασία προφανώς με τον αξιότιμο νομικό μας σύμβουλο και άλλους εξειδικευμένους σε τέτοια θέματα δικηγόρους, νέα τροπολογία και θα την καταθέσουμε. Ταυτόχρονα, εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει επιθυμία από πλήθος συναδέλφων (100 περίπου έχουν εκδηλώσει επιθυμία αγωγής εδώ και 3 χρόνια, η οποία δεν έγινε από το προηγούμενο προεδρείο), θα ακολουθήσουμε και την δικαστική οδό, καταθέτοντας  σχετική αγωγή για την δικαίωσή μας. Σε αυτό το σημείο βέβαια, γνωρίζουμε πως οι πιθανότητες είναι μηδαμινές, ειδικά μετά το αρνητικό δεδικασμένο που υπάρχει με την ανάλογη αγωγή που κατέθεσαν κάποιοι συνάδελφοι με εξωτερικό δικηγόρο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι εύκολο. Συναντούμε συνέχεια τοίχο μπροστά μας, αλλά οφείλουμε να μην το εγκαταλείψουμε από τη στιγμή που αποτελεί πάγιο αίτημα πάρα πολλών συναδέλφων. Πρέπει να πιέσουμε δε προς όλες τις κατευθύνσεις ειδικά αυτό το διάστημα, εκμεταλλευόμενοι και την συγκυρία των ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων που βλέπουμε δεξιά και αριστερά τελευταία.

Συνάδελφοι, έτσι έχουν τα πράγματα σε γενικές γραμμές. Επαναλαμβάνω ότι για μας, ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, το θέμα μετατάξεις ΑΣΕΠ είναι μείζονος σημασίας από τη στιγμή που το θέτουν συνεχώς και μαζικά οι συνάδελφοι. Δεσμευόμαστε πως δεν θα σταματήσουμε να το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις,  κόντρα στη θέληση κάποιων εχθρών που βρίσκονται ακόμη και εντός των τειχών, και προσβλέπουμε στην τελική δικαίωση.

Και κάτι τελευταίο:

Είναι γνωστό πως στο Facebook έχουν δημιουργηθεί από συναδέλφους εδώ και χρόνια κάποιες ομάδες, σε σχέση με την ΑΤΕ (τα νέα της ΑΤΕbank, όχι στη διάλυση της ΑΤΕ, ΑΤΕnews, κλπ), όπου ανταλλάσσονται απόψεις και γενικά γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Έχει παρατηρηθεί όμως και το φαινόμενο να γίνονται μέσω των σελίδων αυτών ερωτήσεις από κάποιους προς τον Σύλλογο, και μάλιστα να έχουν απαίτηση να απαντηθούν!

Ρωτάει ο ένας:

- Κανένα νέο με το υπόλοιπο 50%?

Ή ο άλλος:

- Κανένα νέο με την μετάταξη?

Και σχολιάζουν από κάτω «Που είναι ο Σύλλογος?», «δεν ασχολείται κανείς» κλπ για δημιουργία εντυπώσεων.

Συνάδελφοι, οι σελίδες αυτές δεν είναι το επίσημο όργανο του Συλλόγου! Ο Σύλλογος έχει τηλέφωνα, έχει mail, έχει ακόμη και σελίδα στο Facebook. Όποιος έχει την οποιαδήποτε απορία ας χρησιμοποιήσει ένα από τα παραπάνω και σας υπόσχομαι δεν θα μείνει παραπονεμένος.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, καλή συνέχεια!

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.