Ομιλία του Αντώνη Χειμώνα στη Γ.Σ. ΣΕΤΑΠ 2017


Συνάδελφοι,

Ακούσαμε για κάμποση ώρα απαρίθμηση ενεργειών, πράξεων, παραλείψεων και  εκτιμήσεων από τη μία ή από την άλλη παράταξη. Είναι γεγονός ότι η τόση επανάληψη σίγουρα θα έχει δώσει σε όλους να καταλάβουν τί πήγε και τί δεν πήγε καλά.

Ακούστηκαν όλα γύρω από τα ανοικτά θέματα (αποζημίωση, ασφ/ριο Καφίρη Δημόπουλου, εργασιακά, ανάδειξη στελεχών από την ΑΤΕ, επιχ/κή σύμβαση, μετατάξεις, συνταξιοδοτικό, ένταξη στο ασφ/ριο εφάπαξ, κλπ). Εάν υπάρχουν ευθύνες, εάν θα μπορούσαν να έχουν γίνει κάπως αλλιώς τα πράγματα κλπ.

Με δεδομένο ότι για το 2016, όπως ξαναείπαμε, κατά τα 2/3 του έτους είναι υπεύθυνο το προηγούμενο προεδρείο του ΣΕΤΑΠ και για το 1/3 το σημερινό, ενώ ταυτόχρονα ήταν και  έτος εκλογών, ΑΒΙΑΣΤΑ προκύπτουν κάποια συμπεράσματα. Το βασικότερο: ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ. ΣΥΝΕΠΩΣ,  και για τα 2/3 του 2016 ισχύει η αποδοκιμασία του. Αυτό λέει η κοινή λογική.

Βέβαια η κοινή λογική προσβάλλεται βάναυσα όταν οι παρατάξεις που για τα 2/3 του 2016  είχαν τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους και τόσο καιρό μας λένε πόσο καλά τα έκαναν όλα, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ!!! ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!  Έτσι ψήφισαν στο ΓΕΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με τον ίδιο τρόπο θα ψηφίσουν και σήμερα! Πάω στοίχημα!!! Γιατί ρε συνάδελφοι;;  Πόσο προλάβαμε να καταστρέψουμε το  απόλυτα επιτυχημένο (που αποδοκιμάστηκε όμως, από τους συναδέλφους στις εκλογές) έργο σας μέσα σε τέσσερις μήνες;;  ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;;

Όμως, δυστυχώς, αυτή είναι η κλασσική παραταξιακή αντιπαλότητα, έτσι  «ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ». Αντί να ομονοήσουμε, να υπάρξει μια  ομαλή και συντεταγμένη διαδοχή στο σύλλογο, η παλαιά διοίκηση να ενημερώσει μέχρι ποιου σημείου έχει προχωρήσει τα θέματα και να δώσει τη σκυτάλη στη νέα διοίκηση για να τα συνεχίσει από εκεί που αυτή τα άφησε, ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ  ΑΜΕΣΗΣ, ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΠΕΤΏΝΤΑΣ, ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΗΣ  ΈΡΓΟ (όσο και να είναι αυτό) ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ,ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Και προσπαθούμε μετά να καταλάβουμε γιατί τα θέματά μας δεν προχωράνε. ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΘΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ !! !ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ σαν τους υπουργούς  Παιδείας που ο καθένας αλλάζει για το καλό των μαθητών, δήθεν, τα συστήματα και τα μεν παιδιά χάνονται στα νέα συστήματα,  η δε Παιδεία μόνιμα χωλαίνει. ΥΠΑΡΧΟΥΝ, βέβαια, και εξαιρέσεις σε αυτό που λέμε ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ, που θα τις αναφέρουμε λίγο αργότερα…

Η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με την ψήφο σας, έχει τη δεύτερη  ισχυρότερη  παρουσία στο προεδρείο και το ΔΣ του συλλόγου. Επιδιώκει τη συνεργασία με την πλειοψηφούσα παράταξη, τη ΔΗΣΥΕ,  με μοναδικό σκοπό την επίτευξη των στόχων που κάθε φορά τίθενται, για το καλό των συναδέλφων. Προσφέρουμε την εμπειρία μας, καταθέτουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, εκφράζουμε τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς μας, μαλώνουμε καμία φορά, αλλά στο τέλος, μέσα και από αμοιβαίες υποχωρήσεις και γόνιμο διάλογο , προσπαθούμε  να συνθέσουμε την καλύτερη λύση, στέλνοντας στον αγύριστο τις παραταξιακές σκοπιμότητες. Είμαστε συνυπεύθυνοι στις αποφάσεις που λαμβάνονται, προστατεύουμε τη διοίκηση και δεν περιμένουμε να γίνει λάθος για να ασκήσουμε στείρα αντιπολίτευση. Γιατί αυτό συμφέρει τους συναδέλφους. Και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Σε κάθε, βέβαια, περίπτωση εξυπακούεται ότι στεκόμαστε κριτικά απέναντί τους, όταν παρατηρούμε λάθη, ολιγωρίες και ατολμίες.

Και με την ευκαιρία, δεν μπορώ παρά να σας θυμίσω ότι η τόλμη της παράταξής μας ξεκόλλησε τα διαθέσιμα του ΕΛΕΜ για να καταλήξουν στους δικαιούχους τους. Εμείς σύραμε το χορό, στον οποίο ακολούθησαν και οι άλλοι, εμείς πρωταγωνιστούμε και στην επόμενη μέρα του ΤΥΠΑΤΕ και του ΕΛΕΜ. Κι ενώ εμείς συνεχίζουμε να τρέχουμε, η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μάς τρέχει στα δικαστήρια. Θυροκολλούνται στις πόρτες μας  προσκλήσεις για τον εισαγγελέα , γινόμαστε ρεζίλι στη γειτονιά μας και αναγκαζόμαστε να μπούμε σε μία διαδικασία να πείσουμε τους δικαστές ότι πρόκειται για ιδιωτική περιουσία που μας ανήκει, ότι  είμαστε σύννομοι, ότι  κάναμε αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και έχει αποφασισθεί από δύο Γ.Σ. Όμως, ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ, γιατί αυτό έκανε καλό στους συναδέλφους. ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!! ΜΕΧΡΙ τότε, βέβαια, τους παραδίδουμε στην κρίση σας.

Και αργότερα, ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΑΜΕ !!! Είμαστε η μόνη παράταξη που, ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ  ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΤΥΠΑΤΕ ΤΗ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ έκτακτου βοηθήματος. Ναι, ακριβώς αυτού που όλοι σήμερα λένε πόσο άδικο είναι (αφού το Υπουργείο Οικονομικών το εξομοιώνει, εντελώς παράλογα, με εισόδημα από μισθούς και συντάξεις). Κάποιοι, μη γνωρίζοντες, μας απειλούν με μηνύσεις ενώ εμείς, ακόμη και σήμερα, κάνουμε προσπάθειες για την αλλαγή της απόφασης φορολόγησης. Και  όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ!!! ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ??? Θυμίζω ότι οι περιπέτειες του ΤΥΠΑΤΕ και του ΕΛΕΜ έχουν ονοματεπώνυμο. Πήραν τις εκλογές με διαφορά 17 ψήφων και θέλουν να μας πάρουν και τα βρακιά που φοράμε!!! Μην αδιαφορήσετε στις επόμενες εκλογές του ΤΥΠΑΤΕ. Εάν είχαν έλθει όλοι  να ψηφίσουν, τα πράγματα θα είχαν πάρει άλλο δρόμο. ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.  

Συνάδελφοι,

Με τη δύναμη που μας δώσατε θα συνεχίσουμε να ΤΟΛΜΑΜΕ, να λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον όλων μας, έξω από παραταξιακές σκοπιμότητες, μακριά από δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και αγκυλώσεις, λειτουργώντας  με λογική ιδιωτικής πρωτοβουλίας, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε σωματείο πρέπει να  επανεπενδύει  τα πλεονάσματά του για το καλό των μελών του.

   ▪ Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνουμε και συζητούμε κάθε τρόπο που θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα του ΣΕΤΑΠ με αξιοποίηση των δομών, των παγίων και του μεγάλου αριθμού των μελών του, με σκοπό τη βελτίωση των εσόδων, για την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ προς τα μέλη μας.

   ▪ Πιέζουμε και συμμετέχουμε ενεργά  στη μακροενοικίαση, ως ξενοδοχείο, του ακινήτου του ΤΑΜ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ στην οδό Κριεζώτου, με σκοπό την παροχή πρόσθετων ποσών στους δικαιούχους, αφού διευθετηθούν τα θέματα με τον εκκαθαριστή.

   ▪Έχουμε προχωρήσει, από τον ΙΑΝ/2017, όλα τα θέματα (δικαστικά, ενοικίασης, αξιοποίησης) που καθυστερούσαν, όλων των ακινήτων του ΕΛΕΜ, προκειμένου να αυξήσουμε τα έσοδά του, σε αναμονή της επόμενης ημέρας του για τη ριζική επίλυση των προβλημάτων του, προς όφελος των συναδέλφων. Και λέγοντας όφελος, εννοούμε το ίδιο όφελος, που αποκομίζει το μυρμήγκι από τη δουλειά του, σε αντίθεση με το τζίτζικα που ενώ πεινάει, δεν αποταμιεύει και τραγουδάει ανέμελα, ενώ ονειρεύεται διακοπές σε κατασκηνώσεις!!!!  Έλεος!!!

 

Συνάδελφοι,

Αναφέρθηκαν κάποια στοιχεία από αυτά που έχουν να κάνουν με τον ΣΕΤΑΠ και τα σωματεία που έχουν δημιουργηθεί από εμάς τους εργαζομένους, καθώς και η δράση και συνεισφορά μας, όπως εμείς την πιστεύουμε.


Εάν κι εσείς πιστεύετε το ίδιο, σας καλούμε να ψηφίσετε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του ΣΕΤΑΠ, για να μας δώσετε τη δύναμη να υλοποιήσουμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ που ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.