Ομιλία της Κικής Μουσιώνη στη Γ.Σ. ΣΕΤΑΠ 2017


Αγαπητοί Συνάδελφοι και συναδέλφισες,

Σας καλωσορίζω κ εγώ στην πρώτη Γενική Συνέλευση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Ο χρόνος που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων μας, μέχρι σήμερα είναι πολύ λίγος για να παραχθεί έργο με αποτέλεσμα.

Σαν νέο μέλος στο Δ.Σ περίμενα πως όλοι θα θέλαμε το καλό του συνόλου, την επίτευξη των κοινών στόχων μας και θα στρεφόμασταν χωρίς κομματικές κυρίως διαφορές και χωρίς στενόμυαλες αντιλήψεις, προς αυτή την κατεύθυνση.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάποιους που λένε και ξαναλένε ότι ξεκίνησαν κάποια πράγματα, ενώ δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Το προηγούμενο Προεδρείο αποτελούμενο από ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΣΑΚ, μία ολόκληρη τριετία έλαμψε δια της απραξίας του και τώρα όλοι τους, έχουν την απαίτηση να προχωρήσουν τα πάντα γρήγορα, χωρίς καν να στηρίζουν την προσπάθεια του προέδρου, που είναι ένα νέο και σχετικά άπειρο παιδί και που αντί να τον βοηθήσουν, του βάζουν τρικλοποδιές και του ρίχνουν ευθύνες πως σ αυτό το λίγο διάστημα δεν έκανε τίποτε.

Οι αγωνιστές του γλυκού νερου που είχαν βλέπετε φροντίσει για τα πάντα, έμειναν να φθάσουν στις εκλογές με όλα τα θέματα άλυτα – γιαυτό βέβαια και οι Συνάδελφοι τους έδωσαν τόσους ψήφους όσους άξιζαν.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν οι αντιπαραθέσεις όταν προσπαθούσαμε να συντάξουμε ένα κοινό προγραμματισμό δράσης. Η κάθε μία από τις δύο αυτές παρατάξεις δεν συμφωνούσε στην κοινή προσπάθεια των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ–ΔΑΚΕ για έναν πλήρη προγραμματισμό, αλλά έκαναν τις δικές τους προτάσεις μόνο για την διαφωνία, οι οποίες στην ουσία ήταν ίδιες με τις εν τέλει συμφωνηθέντες, αλλά άλλαζαν μόνον σε κάποιες λέξεις και κάποια σειρά ενεργειών.

Προσπαθούν, ορμώμενοι από το παραμικρό, να ρίξουν ευθύνες πως τίποτε μέχρι τώρα δεν έγινε σωστά και θεωρούν ανίκανους τον Πρόεδρο, τη Γεν. Γραμματέα και τον Ταμία και ρίχνουν ευθύνες ακόμη και για πράγματα που ούτε και αυτοί είχαν ασχοληθεί επί 3 χρόνια ως όφειλαν.

Σε κάθε Συμβούλιο η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ρωτά τον Πρόεδρο τι εξέλιξη έχουμε σε κάθε θέμα, σαν να πρόκειται για μικροθεματάκια που μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα μήνα, ενώ ακόμη και αν υποτεθεί ότι κάποια πράγματα ξεκίνησαν αυτοί, δεν τα έφεραν εις πέρας στην τριετία της θητείας τους. Εμείς μέσα σε τέσσερις μήνες θα έπρεπε να έχουμε λύσει τα πάντα. Γιατί ΜΗ ξεχνιόμαστε… ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός που κληθήκαμε σήμερα να ψηφίσουμε αφορά το 2016……δηλαδή στην πραγματικότητα κρινόμαστε για ένα τετράμηνο.

Εδώ, θα κάνω έναν παραλληλισμό με το προηγούμενο ΔΣ και το σημερινό.

Μας είχαν πει στην προηγούμενη ΓΣ πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν ασχολήθηκαν με μεγάλο ζήλο για την ενοποίηση των Συλλόγων.

Πέραν του ότι δεν έφεραν αποτέλεσμα, υπάρχει εδώ ένα θέμα. Καλό βεβαίως θα ήταν να υπάρχει ένας Σύλλογος, μη ξεχνάμε όμως, πως εμείς έχουμε ακόμη πολλά προβλήματα οικονομικά να λύσουμε και επίσης έχουμε και μια περιουσία που οι άλλοι Σύλλογοι δεν έχουν. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τις υποθέσεις μας και μετά να στραφούν οι προσπάθειές μας στην ενοποίηση??

Ασχολήθηκαν με τον Κανονισμό της Τράπεζας. Προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας τον Δεκέμβριο του 2015, απ’ όπου πήραν την απάντηση μετά από 3 μήνες πως οφείλει η Τράπεζα να εφαρμόζει τον ισχύοντα Κανονισμό, και το θέμα έμεινε εκεί. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτά που δεν έκαναν αυτοί 3 χρόνια, άσχετα αν μας κατηγορούν πως ακόμη δεν λύσαμε το θέμα. Κι εδώ είναι το τρελό.

Αν είναι ποτέ δυνατόν, κάτι που δεν το έλυσαν σε μία τριετία, να λυθεί σε τέσσερις μήνες.

Το θέμα της μετάταξης των συναδέλφων  επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο, παρά τα παραμύθια που λένε για δήθεν προσπάθειες, παρέμεινε ανενεργό την προηγούμενη τριετία με απόλυτη ευθύνη του τότε Προεδρείου. Μάλλον γιατί δεν στήριζαν πραγματικά το αίτημα.

Σήμερα, η ΔΑΚΕ όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε παραμένει θερμός υποστηρικτής των συναδέλφων για το μαζικό αίτημά τους, βρήκε όμως μεγάλη αντίσταση κυρίως από την ΕΣΑΚ, η οποία μάλιστα λέει πως θέλουμε να κοροϊδέψουμε τους Συναδέλφους, αλλά η αλήθεια είναι πως φοβάται για το πόσοι Συνάδελφοι θα αποχωρήσουν από τον ΣΕΤΑΠ αν προσληφθούν στο Δημόσιο.

Επίσης, η παράταξή μας, ασχολήθηκε και ασχολείται μέχρι να φέρει επιθυμητό αποτέλεσμα με τα θέματα των φυλάκων. Κάτι με το οποίο δεν ασχολήθηκε καθόλου το προηγούμενο Προεδρείο. Ίσως γιατί δεν είχαν ικανά άτομα για να το αναδείξουν.

Και τώρα ας πάρετε και μία γεύση από το κερασάκι στην τούρτα…. Και μη μου πείτε πως μπλέκω τα Νομικά Πρόσωπα, γιατί θα μιλήσουμε για τα ίδια άτομα που εκπροσωπούν διαφορετικά σωματεία.

Όλοι γνωρίζετε πόσες προσπάθειες έγιναν κυρίως από τη μεριά της ΔΑΚΕ, για την υπόθεση με τον ΕΛΕΜ και πόσα εμπόδια μας έβαλε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε εμείς ένα μικρό μέρος των χρημάτων μας και όχι ο κάθε Κατρούγκαλος όπως αυτοί ήθελαν.

Και σήμερα ένα χρόνο μετά, έρχεται ο Πρόεδρος του ΤΥΠΑΤΕ και η παράταξή του και κάνει μήνυση για να καλέσει ο Εισαγγελέας τους Διοικητικούς Συμβούλους του Ταμείου, για αυτό το δίκαιο έκτακτο βοήθημα που δόθηκε μετά από 10 χρόνια. Ποιος νομίζει πως είναι ο Πρόεδρος?? Το ΤΥΠΑΤΕ και ο ΕΛΕΜ ή μήπως ακόμη καλύτερα ο Θεός ο ίδιος?

Σχεδόν ένα χρόνο τώρα κάνει ότι θέλει, δεν υπολογίζει κανέναν, ενώ ξέρει πως κανείς δεν τον θέλει και δεν τον αναγνωρίζει για Πρόεδρο.

Συνάδελφοι όλη η παράταξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχει παρεκτραπεί και πρέπει να τους συμμαζέψουμε.


Απ’ όσα έχω αναφέρει πιστεύω πως καταλαβαίνετε όλοι σας, ότι οι συνάδελφοι της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι κυρίως η τροχοπέδη στην επίλυση των προβλημάτων του Συλλόγου μας, γιαυτό δεν πρέπει καθόλου να σας επηρεάσουν με τις ψευτιές και τα μεγάλα τους λόγια στην ψήφο σας.


Καλώ όλους σας να υπερψηφίσετε το Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό, έστω κιαν αφορά μόνον 4 μήνες τη δική μας θητεία, και να είστε σίγουροι πως είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό σας και θα προσπαθήσουμε μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα, να επιλύσουμε όσα περισσότερα από τα θέματά μας είναι δυνατόν.


Σας ευχαριστώ

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.