Ομιλία της Ηρώς Φίλη στη Γ.Σ. ΣΕΤΑΠ 2017


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου και ευχαριστώ θερμά όλους εσάς, που με την παρουσία σας στηρίζετε σταθερά και δυναμικά τον Σύλλογό μας.


Βρισκόμαστε σήμερα στην 1η ΓΣ  μετά την εκλογή της νέας διοίκησης του συλλόγου, και καλούμαστε να κρίνουμε τον απολογισμό δράσης του 2016, που αφορά όμως τη δράση του νέου ΔΣ MONON τους 4 τελευταίους μήνες.

Για εμάς λοιπόν, η δική μας θετική ψήφος στον απολογισμό, είναι θετική ψήφος στον προγραμματισμό δράσης του νέου ΔΣ.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι αυτός ο προγραμματισμός, που ψηφίστηκε από τις δύο επικεφαλείς παρατάξεις του ΔΣ, είναι ένας φιλόδοξος προγραμματισμός τριετίας, στον οποίο η παράταξή μας συνέβαλε με μία πλήρη εισήγηση στο ΔΣ του Σεπτεμβρίου, που τελικά υιοθετήθηκε στο σύνολό της.

Περιλαμβάνει ΟΛΕΣ τις εκκρεμείς διεκδικήσεις μας από την ΑΤΕ και ΟΛΕΣ τις υφιστάμενες επί Πειραιώς. Αφετέρου ανταποκρίνεται στις εντινόμενες επιθέσεις, που δέχεται τόσο ο κλάδος μας όσο και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Συνάδελφοι,

Το πρώτο πράγμα που κάναμε ως νέο Προεδρείο, ήταν να επαναφέρουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του Συλλόγου, καταργώντας τη λογική των κεκλεισμένων θυρών, των αποκλεισμών και των διασπαστικών πρακτικών, που ακολουθήθηκε τα 3 προηγούμενα χρόνια.

Συγκροτήσαμε ένα πολυφωνικό Προεδρείο, δίνοντας βήμα και λόγο σε όλες τις παρατάξεις. Στηρίξαμε, επίσης, εμπράκτως, την εκπροσώπηση της επαρχίας στο ΔΣ και στο Προεδρείο του Συλλόγου, και τα οικονομικά μέσα που εξασφαλίζουν αυτή τη δυνατότητα.

 

Για να δούμε, όμως, τώρα τί παραλάβαμε στην αρχή της θητείας μας:

Ένα βουνό από άλυτα ζητήματα, καθώς την προηγούμενη τριετία, δηλαδή την κρίσιμη τριετία αμέσως μετά την ένταξή μας στην Πειραιώς, ο σύλλογος δεν έφερε τα αποτελέσματα που έπρεπε να φέρει, λόγω της πρωτοφανούς αδράνειας και ανικανότητας του  “αγωνιστικού”  δι-παραταξιακού Προεδρείου, με το βάρος φυσικά των ευθυνών αναλογικά.

Οφείλουμε, λοιπόν,, ν’ αλλάξουμε  πορεία.   Γι’ αυτό κι εγώ θα αναφερθώ στο έργο που πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Στους στόχους και στις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο Σύλλογος,  και πώς εμείς σαν παράταξη βλέπουμε όλα αυτά, να μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Διότι, είμαστε η παράταξη,  που επενδύουμε στις λύσεις, και όχι στα προβλήματα.

***

Για τις Απαιτήσεις μας από την ΑΤΕ:


Κορωνίδα, αποτελεί η διεκδίκηση του υπόλοιπου 50% της αποζημίωσης απόλυσης, μέσω νέας Υπουργικής Απόφασης, καθώς η μεγάλη, και ίσως μοναδική ευκαιρία, που  υπήρξε το 2015 με την Απόφαση Βαρουφάκη, απωλέσθηκε με αποκλειστική  ευθύνη  του προηγούμενου Προεδρείου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε ότι μόνον ο συντονισμός δράσης με την ΟΤΟΕ και τους άλλους συλλόγους που έχουν το ίδιο πρόβλημα το ΤΤ, FBB, συνεταιριστικές τράπεζες, μπορεί να αποτελεί τη μόνη ελπίδα, γιατί αυξάνει τη διεκδικητική ισχύ.

Για το λόγο αυτό, καταθέσαμε κοινό υπόμνημα στο Υπ. Οικονομικών,  το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας εξετάζεται αυτή τη στιγμή ως προς το κόστος. Παράλληλα, θεωρούμε, ότι πρέπει να γίνει συνέχιση του δικαστικού αγώνα μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν τελεσιδικίσουν τα ελληνικά με απόφαση αρνητική για μας. Κι αυτό, είναι βασική θέση, της παράταξής μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, και τους συναδέλφους, που δεν έχουν πάρει το πρώτο 50% της αποζημίωσης απόλυσης, για τους οποίους θα πρέπει να φροντίσει ο Σύλλογος, ώστε να μην απωλέσουν τις δικαιούμενες αποζημιώσεις τους, λόγω εκπρόθεσμων ανακοπών.

Επίσης, θεωρώντας ότι είναι αντίθετος με τον ΑΚ και τη νομολογία ο συμψηφισμός των δανείων των συναδέλφων, που έγινε με το πρώτο μισό της αποζημίωσης απόλυσης, αντί στο δεύτερο μισό, πιστεύουμε ότι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει αγωγή από το Σύλλογο για τους συναδέλφους που το επιθυμούν, δεδομένου ότι λήγει η πενταετία. Θυμίζω ότι η εν λόγω αγωγή παρότι έχει αποφασιστεί επί προηγούμενου ΔΣ, δεν υλοποιήθηκε επί 3 χρόνια.

§ Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με την υπόθεση του υπολοίπου ποσού του ασφαλιστήριου Δημόπουλου.


***

Για τα Εργασιακά στην Πειραιώς:

§ Προτεραιότητα του Συλλόγου μας πρέπει να αποτελεί η εφαρμογή του Κανονισμού Εργασίας για όλους τους εργαζομένους.

Είναι κάτι, που το φωνάζουμε ως παράταξη από την πρώτη συνεδρίαση του προηγούμενου ΔΣ τον 9/2013, και για το οποίο το... προηγούμενο “αγωνιστικό” προεδρείο, απλώς προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, και αυτό με 2 χρόνια καθυστέρηση τον 12/2015!

Αν και  η Νέα Διοίκηση,  δεν εφαρμόσει τα όσα προβλέπει ο νόμος, θέση της παράταξής μας αποτελεί το να κατατεθεί ΑΜΕΣΑ αγωγή.

Αναλυτικότερα, για το ζήτημα αυτό θα αναφερθεί στην ομιλία της η διοικητική σύμβουλος της παράταξής μας Βασιλική Μελέτη.

§ Προτεραιότητα επίσης πάντα του Συλλόγου πρέπει να αποτελεί η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Δυστυχώς, πριν μία βδομάδα υπεγράφη μία πενιχρότατη σύμβαση από τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο με κρυφές διαδικασίες.

Η παράταξή μας μέμφεται αυτόν τον τρόπο λειτουργίας στη ΓΣ. Είναι απαράδεκτο ο αντιπροσωπευτικός σύλλογος να αφήνει το σύνολο των εργαζομένων 7 μήνες χωρίς σύμβαση μετά τη λήξη της προηγούμενης, να μην μας καλεί στις διαπραγματεύσεις παρά το εξώδικο που στείλαμε, ούτε να κάθεται στο τραπέζι να συζητήσει με όλους τους συλλόγους του Ομίλου, ως όφειλε.

Συνάδελφοι, πολλές φορές σαν παράταξη έχουμε τοποθετηθεί ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα διασυλλογικό όργανο, που θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα για την αντιμετώπιση όλων των κοινών ζητημάτων. Είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να πάρει ο σύλλογός μας, ως δεύτερος μεγαλύτερος στον Όμιλο.

§ Άλλη προτεραιότητα επίσης του Συλλόγου πρέπει να αποτελεί η ένταξή μας στο ασφαλιστήριο εφάπαξ της Πειραιώς, η οποία έπρεπε να έχει γίνει από την πρόσληψή μας.

§ Τέλος, διαχρονική προτεραιότητά μας πρέπει να αποτελεί η ανάδειξη των στελεχών της ΑΤΕ, σε κάθε συνάντηση με τη Διοίκηση.

Δεν είναι δυνατόν ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ να συνεχιστεί μετά από 5 χρόνια από την ένταξή μας στην Πειραιώς, τα στελέχη της ΑΤΕ με την εμπειρία και τα προσόντα, που διαθέτουν να αποτελούν μόνον το 7-8% και μάλιστα των μεσαίων στελεχών της τράπεζας, όταν το προσωπικό της ΑΤΕ αποτελεί το 25% του συνολικού.

Συνάδελφοι,

Για όλα τα τρέχοντα εργασιακά προβλήματα στην τράπεζα, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνονται συναντήσεις με τη ΔΑΔ σε μηνιαία βάση. Ήδη μάλιστα, το σημερινό Προεδρείο κατάφερε στην πρώτη συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Ανθ. Δυναμικού, που έγινε την περασμένη βδομάδα, να εκμαιεύσει συμφωνία για τακτικές συναντήσεις με τη Διοίκηση την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα.

Διότι μόνο μέσω τακτικών συναντήσεων, θα μπορούμε, όχι μόνον να εκθέτουμε τα εργασιακά μας προβλήματα, αλλά να εξασφαλίζουμε λύσεις γι΄ αυτά.

Διότι, το ωράριο που δεν εφαρμόζεται σε πολλές υπηρεσιακές μονάδες,  η άρνηση αδειών πχ σωρευτική 9μηνου, η αφόρητη πίεση για υπερβολικές στοχοθεσίες, οι ανάρμοστες συμπεριφορές ορισμένων Περιφερειακών Διευθυντών και άλλων διευθυντικών στελεχών, οι αιφνιδιαστικές μετακινήσεις, η μη καταβολή των προβλεπόμενων οδοιπορικών στους μετακινούμενους συναδέλφους, όπως και των δεδουλευμένων των συναδέλφων φυλάκων, εξακολουθούν  να  υφίστανται ως προβλήματα.

Όλα αυτά τα ζητήματα, η παράταξή μας δεν έχει σταματήσει να τα αναδεικνύει σε κάθε επικοινωνία με τη ΔΑΔ, σε πλήθος ανακοινώσεών της, όπως και σε υπόμνημα που απέστειλε στο Γ. Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Γεωργίου τον 01/2017, αλλά και στο υπόμνημα που συνέταξε εκ μέρους του Συλλόγου  για την πρόσφατη συνάντηση μαζί του.

Για τις Μετατάξεις:

Η παράταξή μας συμμερίζεται πραγματικά το ενδιαφέρον για μετάταξη στο Δημόσιο μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας. Στην κατεύθυνση αυτή, πήραμε πλήθος πρωτοβουλιών μέχρι σήμερα, θέσαμε δε το θέμα σε δύο ΔΣ, όπου πήραμε πλειοψηφικές αποφάσεις, που περιλαμβάνουν συναντήσεις με το Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης και κατάθεση επικαιροποιημένου σχεδίου τροπολογίας, το οποίο θα δίνει το δικαίωμα μετάταξης ή υψηλή μοριοδότηση, αλλά και τη δικαστική διεκδίκηση, που δεν έγινε εδώ και 3 χρόνια από το προηγούμενο προεδρείο.
Αναλυτικά, θα αναφερθεί ο δ. σύμβουλος της παράταξής μας Θ. Πεχλιβανίδης.

Για το Συνταξιοδοτικό:

Ως παράταξη, αγωνιστήκαμε μετά το καλοκαίρι του 2012, και συμβάλαμε στην ψήφιση τροπολογίας που επέλυσε το συνταξιοδοτικό των συναδέλφων μας, που ήταν σε ηλικία κοντά στη σύνταξη. Εδώ και 3 χρόνια, επιμένουμε ότι ο σύλλογος πρέπει να επιδιώξει μία ρύθμιση σε ορθή ασφαλιστική βάση, για όσους είμαστε εν ενεργεία και ασφαλισμένοι πριν το 1993, διότι πληρώναμε σχεδόν διπλάσιες εισφορές επί ΑΤΕ, και επομένως για τα χρόνια αυτά δικαιούμαστε ανταποδοτικά κάτι.

Θα πρέπει λοιπόν μετά τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, να απευθυνθούμε σε ειδικούς επί του ασφαλιστικού, για να διαμορφώσουμε ως Σύλλογος εκ νέου το αίτημά μας, και να επανέλθουμε με αυτό σε συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το νέο ΔΣ κληρονόμησε θέματα ανοιχτές πληγές από την προηγούμενη διοίκηση. Από την πλευρά της παράταξής μας, υπάρχει η βούληση συνεργασίας και εξάντλησης όλων των περιθωρίων ενεργειών, και γι΄ αυτό δεσμευόμαστε. Δεν είμαστε όμως η μόνη παράταξη στο σύλλογο, ούτε η προεδρεύουσα.

Από τη δύναμη που μας δώσατε με την ψήφο σας, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντά σας,  όπως κάνουμε πάντα.

Ο ρόλος μας, όμως, είναι διπλός. Από τη μια, να στηρίζουμε το έργο του Προεδρείου με όλες μας τις δυνάμεις. Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμπλέουμε σε όλα. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε καθυστέρηση ή ενέργεια που δεν μας βρίσκει σύμφωνους, απέναντι στην πλειοψηφούσα παράταξη όσο και σε κάθε άλλη παράταξη.

Υπήρξαμε πάντα η παράταξη που πίστευε στις ευρύτερες συνεργασίες. Εξάλλου, ό, τι διεκδικούμε, το διεκδικούμε ΟΛΟΙ, και για ΟΛΟΥΣ.

Υπήρξαμε όμως και η παράταξη που πρωτοπόρησε, διεκδίκησε αποφασιστικά, αγωνίστηκε,  ακόμα κι όταν όλες οι υπόλοιπες,  δεν το έπραξαν!

Διότι, για μας, πέρα απ’ όλα τα άλλα, αυτό που υπερτερεί είναι η εξασφάλιση  του καλύτερου δυνατού  εργασιακού περιβάλλοντος  για όλους τους συναδέλφους μας!

Είμαστε, λοιπόν εδώ, μαχητικοί,  δυναμικοί,  έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης  και του δύσκολου έργου  που έχουμε αναλάβει,

ως παράταξη πρωτίστως, και ως μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου μας!

                                                                       

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.