Επικαιροποιημένη Πρόταση της ΔΑΚΕ για τη Λειτουργική Αναβίωση του Κλάδου Υγείας του ΤΥΠΑΤΕ

ΔΑΚΕ ΑΤΕ


 

Πρόταση για τη λειτουργική Αναβίωση

 του Κλάδου Υγείας του ΤΥΠΑΤΕ

 

26-06-2015

 

Βασικά δεδομένα
 

Ο κλάδος υγείας του ΤΥΠΑΤΕ βρίσκεται σήμερα σε δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω των γνωστών σε όλους εξελίξεων.

Οι υποδομές του Ταμείου περιλαμβάνουν 3 ιδιόκτητα πολυιατρεία.

Το σύνολο των ασφαλισμένων του Ταμείου (μαζί με τα προστατευόμενα μέλη) υπερβαίνει πανελλαδικά τα 25.000 άτομα.


Βασικά σημεία της πρότασης Λειτουργικής Αναβίωσης
 

1. Διατήρηση του υπάρχοντος Νομικού Προσώπου ή σύσταση νέου ΝΠΙΔ, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ. Τα έσοδά του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες θα προέρχονται από τους ανωτέρω φορείς.

2. Ο νέος φορέας θα παρέχει στα μέλη του συμπληρωματική ασφάλιση πρωτοβάθμιας περίθαλψης και προληπτικής ιατρικής.

3. Το παρόν πρόγραμμα, μπορεί να επεκταθεί μελλοντικά και εκτός των περιοχών, που καλύπτουν τα πολυιατρεία, σε συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, πετυχαίνοντας καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές (πχ θέση νοσηλείας και εκπτώσεις επί των παρεχόμενων υπηρεσιών με σχετικές συμβάσεις που θα υπογραφούν).

4. Το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα απαιτηθεί, θα καθοριστεί μέσα από μελέτη βιωσιμότητας και εξαρτάται από τις ιατρικές ειδικότητες, που θα περιλαμβάνονται στον νέο φορέα. Επίσης, θα εκμεταλλευτούμε τα οδοντιατρικά τμήματα, που υπάρχουν. Οι γιατροί, που θα κάνουν χρήση των οδοντιατρείων, θα χρεώνουν με φθηνότερα τιμολόγια, ενώ ποσοστό της αμοιβής τους θα κατατίθεται στο Ταμείο για την παροχή στέγης και πελατείας.

5. Το ιατρικό προσωπικό, που θα απασχολείται, θα πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ ως συμβεβλημένο μαζί του, αντί για πάγια αντιμισθία που υπήρχε στο παρελθόν, ενώ θα παρακρατείται ένα ποσοστό της αμοιβής του για την παροχή στέγης και πελατείας.

6. Σύναψη συμφωνιών με φαρμακεία για την παροχή έκπτωσης επί της συμμετοχής των ασφαλισμένων μελών στα φάρμακα.

7. Στο καταστατικό του νέου φορέα θα υπάρχει πρόβλεψη για την ένταξη σε αυτό όλων των εργαζομένων του Ομίλου Πειραιώς ή και των άλλων τραπεζών στα πλαίσια της ΟΤΟΕ.
 

Εφόσον, η πρόταση γίνει κατ΄ αρχήν δεκτή, θα ακολουθήσει η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (βιωσιμότητας, κλπ). Σε κάθε περίπτωση η πρόταση, δεν αποτελεί θέσφατο, και μπορεί να εμπλουτιστεί με ιδέες άλλων.
 

Στόχος, των ανωτέρω, είναι η αξιοποίηση των υποδομών του ΤΥΠΑΤΕ, η παροχή καλύτερων (των σημερινών) και φθηνότερων υπηρεσιών υγείας στους συναδέλφους, στα πλαίσια της συμπληρωματικής λειτουργίας στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

 

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.